28.3.2017

MAALISKUUN Q&A

Heips taas pitkästä aikaa! Tänään on luvassa Q&A-postaus, ja vastaan teidän esittämiinne kysymyksiin, joita ihan kivasti laitoittekin esim. instagramissa. Voin jatkossa tehdä enemmänkin tällaisia, en ehkä ihan kuukausittain, mutta silloin tällöin. Nyt on taas ollut blogin puolella hiljaisempaa, koska koeviikko lähestyy ja on muutenkin ollut paljon tekemistä nyt muillakin elämän osa-alueilla, jos niin voi sanoa. Puhun asiasta täällä blogissakin jossain vaiheessa, jos koen sen tarpeelliseksi ja jos asia sitten lopulta selviää, tai vaikka ei selviäisikään. Kyse ei siis ole mistään elämää ja kuolemaa suuremmasta kysymyksestä, mutta yksi terveydellinen (ehkä?) juttu on taustalla. Mutta siitä myöhemmin lisää, nyt kysymyksiin!


MITÄ TEIT HIIHTOLOMALLA?

Hiihtolomalla olin aika lailla vaan kotona. Arttu Lindemanin keikka oli varmaan ainut spessu mitä loma sisälsi! Ainiin, käytiin myös äidin ja veljen kanssa syömässä ulkona (joo, scanburgerissa :D) nukuin hyvin, söin, katselin Skamia, pelailin Haydayta. Siinä mun loma tiivistettynä!MP LASKETTELUSTA?

Laskettelu on ihan jees, oon muutaman kerran suksilla laskenut. Silti mulla on ainakin itsellä enemmän noloja, ikäviä ja kivuliaita kokemuksia niiden positiivisten sijaan. Olisi joskus tietysti kivaa taas kokeilla, mutta ei se ihan mun juttu taida silti olla. SUN KENGÄNKOKO? 

Kengistä riippuen 38-40, mutta yleensä 39 on käytössä. Silti sukissa joudun aina käyttämään pienempiä, usein jotain 35-38, koska 39 tai 40 kokoiset sukat on mulle lähes poikkeuksetta liian pitkät ja sukan kantapää on nilkassa asti.LEMPILEIVOS?

Tää on ehkä yksi niistä kysymyksistä, joihin mä en pysty vastaamaan. Tykkään todella monista leivonnaisista, en edes keksi mitään, mistä en tykkäisi (ei ainakaan nyt tullut mieleen..). Jos nyt kuitenkin pitää joku sanoa, niin porkkanakakku, mutakakku ja erilaiset juustokakut. Syntisen hyvää!💔PARAS MUISTO?

Tää on kyllä vähän kliseistä, mutta suosikkimuistoni on varmaankin ensisuudelmani. Kun vielä seurustelin, siltä ajalta on jäänyt myös muita hyviä muistoja mieleen, mutta kyseinen tilanne on ollut ehdottomasti kaikista paras. Sen lisäksi varmasti myös Linden keikat on olleet kärkisijoilla, nekin varmasti jää mieleen koko loppuelämäksi. 


ONNENLUKU?

Mun horoskooppi on kauris, ja kauriin onnennumerot on yhden nettisivun mukaan 8 ja 9. Näin muistan aiemminkin jostain lukeneeni? En ole kyllä koskaan käytännössä huomannut kyseisten numeroiden tuovan onnea, mutta pitääpäs jatkossa tarkkailla ;)LEMPILAUTAPELI?

Ehdottomasti kaikki erilaiset Trivial Pursuit-versiot! Oon yleensä hyvä kaikenlaisissa tietokilpailuissa ja -peleissä ja tykkään kyseisistä peleistä, koska niissä pääsen myös pätemään :D "mä oisin kyllä tienny ton.." LEMPIVAATEKAUPPA?

Mulla on monta suosikkikauppaa, mutta mistä yleensä tykkään ostella, on Seppälä, H&M, Cubus, NewYorker ja GinaTricot. Cubukselta ostan usein varsinkin alusvaatteita, koska ne on siellä yleensä laadukkaita ja kestäviä sekä myös kivannäköisiä. H&M:ltä on tullut osteltua halpoja rintsikoita, jotka sitten on tyyliin kahden käytön jälkeen hajonneet, en ole sieltä sittemmin alusvaatteita paljon ostellut...LUKIO VAI AMIS? JOS LUKIO, PITKÄ VAI LYHYT MATIKKA? 

Mä olen lukiossa, ja vaikka välillä onkin ollut tosi vaikeaa ja v....maista, kyyneliä ei ole säästelty läksyjä tehdessä ja unet on joskus jääneet tosi lyhyiksi stressin vuoksi, vastaan silti, että lukio. Vaikka lukio onkin "elämän vaikein ja raskain koulu" (näin on monet meidän lukion opettajat sanoneet omista kokemuksistaan), silti lukiossa on puolensa. 

Mulla on alusta asti ollut pitkä matikka, koska pärjäsin yläasteella matikassa ihan hyvin, numerot oli silloin 7-9 tasoa. Yllätyksenä tuli kuitenkin pitkän matikan vaativuus. Läksyissä voi oikeasti mennä tunteja (riippuu miten paljon jaksaa panostaa ja miten huolellisesti tekee), tehtävät on oikeasti joskus tosi PITKIÄ (yhteen tehtävään voi mennä enemmän kuin yksi A4-kokoisen vihkon sivu, joka on ehkä 2-4 normi kouluvihkon sivua) ja kaavat ja vakiot tuntuvat välillä ihan heprealta, mutta kyllä mä itse ainakin viime aikoina oon tykännyt olla pitkässä matikassa, vaikka vaikeaa on ollut. Numeroita oon saanut pitkästä matikasta nyt 7 ja 4 (ensimmäisestä kaikille yhteisestä kurssista sain 8), ja tästä nykyisestä kurssista odotan 7 tai parempaa, ehkä 7-8. Kaikille pitkä matikka ei sovi ja kaikki siitä ei tykkää, mutta jos oot menossa lukioon ja epäilet kumman valitset, ja oot yläasteella matikassa pärjännyt melko hyvin, suosittelen pitkää. Pitkästä on helppo vaihtaa lyhyeen myöhemmin, jos se ei sitten nappaakaan. Ja jos opiskelee myös esim. fysiikkaa ja kemiaa enemmän, pitkän matikan osaamisesta on vaan hyötyä. OPISKELUVINKKEJÄ?

Tässä muutama vinkki tiivistetysti, tein aiheesta postauksen myös ennen koulujen alkua viime elokuussa, pääset lukemaan sen tästä!

 • tee hyvät, napakat muistiinpanot
 • käytä värejä ja yliviivaustusseja
 • kuuntele tunneilla ja jätä kännykkä reppuun tai taskuun (tässä olisi itselläkin parannettavaa :D)
 • tee kotitehtävät tai ainakin yritä, tekemättä ei opi
 • jos ei suju, pohdi, onko vika sittenkin asenteessasi
 • älä valita jos ei onnistu, vaan tee jotain asian eteen. 😉vi ses❤


2 kommenttia:

 1. Vitsi kuinka ihana, ja energinen postaus! ❤

  tiiaemilia.blogspot.fi

  VastaaPoista
 2. Olipa kivaa luettavaa!! Q&A postaukset on aina kivoja tai itse ainakin tykkään lukea. :)

  Http://mmarmoritaivas.blogspot.fi/

  VastaaPoista

Kommentit ovat aina tervetulleita, mutta mieti kaksi kertaa, haluaisitko itse saada samanlaista palautetta. Huomioithan myös sen, että kommentit näkyvät vasta hyväksynnän jälkeen.