9.3.2017

ASIOITA, JOITA ET TIENNYT MINUSTA

Hyvää torstaita kaikille! Loma olisi nyt tasan puolessa välissä ja mä tässä mietin vaan, että mihin tää aika oikein menee? Vastahan oli helmikuu ja nyt jo loman loppu uhkaavasti häämöttää.. ja kun en oo vieläkään tehnyt mitään kovin järkevää, suurin osa koko lomasta on mennyt katsellessa Skamia (joo, olen nyt katsonut kaikki kaudet kolmeen kertaan läpi..) ja youtubevideoita, pelaillessa HayDayta ja katsellessa snapin mystoryja :D tänään tosin sain aikaiseksi siivota vaatehuoneen, imuroin huoneen sekä pesin koneellisen pyykkiä :) eilen laitoin (vihdoin) kesätyöhakemuksen menemään ja huominen kuluu kouluhommien parissa. 

Tänään ajattelin paljastaa teille asioita, mitä te ette toivottavasti vielä tienneet minusta. Ehkä joku tuttu siellä ruudun toisella puolella saattaa tunnistaa nämä jutut, mutta te muut ehkä opitte minusta jotain uutta :D jos tunnistat itsesi jostain kohdasta, kerro se ihmeessä kommenteissa!

Mulla oli hammasraudat 2 vuotta

Oon niin iloinen, kun se jatkuva hammaslääkärissä ramppaaminen ja hammassärky on vihdoin ohi! Tällöin elettiin siis aikaa 2012 - 2014, eli siis 6.-8. luokilla 12 - 14 vuotiaana. Käytin tämän jälkeen pari vuotta jotain hammaskojetta päivisin tai öisin vaihtelevasti, mutta sain senkin nyt ennen joulua kokonaan pois.


              En myönnä koskaan olevani väärässä 
                                        
Mulla on myös huono tapa "päteä" joka tilanteessa vaikka en asiasta oikeasti mitään tietäisikään, ja varsinkin jos olen hyvä jossain, mun on aina pakko viisastella kaikille, joka on varmasti tosi ärsyttävää :D lisäksi huomauttelen toisille asioista, joihin itsekin yhtälailla sorrun, esim. valojen sammuttaminen huoneista sekä roskien jättäminen tiskipöydälle, sen sijaan että ne laittaisi heti roskiin. 


Viihdyn hyvin yksin, ja tarvitsen aika ajoin omaa aikaa ja rauhaa

Ok, toisten seurassakin on kiva olla tottakai, mutta musta tulee ihan äärettömän rasittava nalkuttava ämmä, jos joku koko ajan on ihossa kiinni ja näköetäisyydellä. Mulle on tosi tärkeää saada välillä miettiä asioita ihan yksin omassa päässäni, laittaa musat täysille ja viettää aikaa itseni kanssa.Rakastan autossa istumista

Voisi kuvitella, että monien tuntien autossa, bussissa tai junassa istuminen olisi pitkästyttävää, tylsää, ärsyttävää ja epämukavaa, mutta ei minusta. Usein mua jopa sisimmässäni harmittaa, kun ihana kuuden tunnin automatka päättyy ja se hyvä biisi jäi kesken. 


Inhoan sydämeni pohjasta sinisen ja oranssin värin yhdistelmää

EI. EI NIINKUN EI. HYI HELVETTI. Kuvittele vaikka Trivial Pursuit-pelinappulassa sininen ja oranssi värikolmio vierekkäin. Tai vaatteissa. En keksi mitään niin ällöä väriyhdistelmää. Ei näin.

Katson todella vähän elokuvia ja sarjoja, joten en tiedä niistä oikeastaan mitään

Nolottaa, kun ihmiset puhuu Harry Pottereista, Poliisiopistoista, Scary Movieista, Nälkäpeleistä tai lähes mistä vaan leffoista (lähinnä ulkomaalaisista), kun en oikeasti tiedä vaan niistä yhtään mitään, kun ei ole tullut katsottua kun pari hassua Twilightia ja muuta sen tyyppistä joskus. "Ootko sä kattonu sen leffan, se tuli viikonloppuna neloselta?" "Tiiätsä sen leffan?" "Ootsä nähny sen?" Joo, mitä luultavimmin en.

Kuva: Pixabay


Inhoan jääkaapin hajua ja lukuisia muitakin hajuja

Niinkun en tiedä mikä jääkaappifobia mulla on ollut koko elämäni, mutta en vaan siedä jääkaapin hajua. Se saa mut lähes oksennusrefleksin partaalle. Muita esimerkkejä mua ällöttävistä hajuista on kaikki leikkeleet, makkarat, kinkut, meetvurstit, kananmuna, sinappi, tietysti kaikki ihmisen ruumiineritteet (niitä en ajatellut tässä sen kummemmin esitellä..). Ja poikkeuksetta kaikki noista hajuista kuuluu asioille, joista en tykkää, eli juurikin mitä äsken mainitsin. 

Olen monissa asioissa kaikki tai ei mitään-tyyppi 

En koskaan voi vain imuroida huonetta, siivota vaatekaapistani yhtä hyllyä tai tehdä läksyjä nopeasti hutaisten kymmenessä minuutissa. Jos alan siivoamaan, käyn lähes poikkeuksetta koko huoneen lattiasta kattoon ja pyyhin pölyt jokaiselta mahdolliselta pinnalta. Teen läksyjä sen 4 tuntia tai en ollenkaan. Jos en jaksa siivota perusteellisesti, yleensä en ryhdy siihen puuhaan sitten ollenkaan. Jos siivoan yhden hyllyn vaatekaapista, on pakko käydä läpi muutkin hyllyt. 


En kestä kritiikkiä

Varsinkin sellaisissa asioissa, joissa tiedän olevani huono tai jotka muuten ovat itselleni vaikeita ja henkilökohtaisia, en kestä kritiikkiä tai jos kestän, niin huonosti. Esimerkkinä tästä se, että sain englannin aineesta viikko sitten suoraan sanottuna paskaa niskaan opettajaltani (kuitenkin hän puhui ihan asiaa ja ymmärrän virheeni). Lopputunnin pidättelin itkua, koska se oli kuin isku vasten kasvoja. Olenko mä tosiaan näin huono? Koko automatkan kotiin keskustelin äidin kanssa aiheesta. Kotona äiti sitten luki aineeni ja antoi ihan asiallista palautetta. Kuitenkin kyseinen tilanne oli itselleni tosi kova paikka, ja ennen pitkäähän siinä sitten itku tuli puseroon. Olen myös aina ollut huono häviäjä.Tykkään suunnitella asioita paljon etukäteen, mutta toisaalta olen myös tosi spontaani

Jos haluan jotain, myös saan sen tai ainakin yritän ja teen sen eteen töitä. Esim. otin nenäkorun noin viikon varoitusajalla, ja kun niin päätin, sitten se oli menoa. Onneksi vanhempia ei tarvinnut oikeastaan missään vaiheessa suostutella, koska olin kumminkin jo 16v ja kyseessä oli oma nenäni, johon olin reikää menossa ottamaan.Samaistutko johonkin kohtaan?


2 kommenttia:

  1. Tykkään niin paljon sun kirjoitustyylistä, se on niin mukavaa luettavaa, ja sellaista mistä saa todella hyvin kiinni. Hyvät kuvat ja ennen kaikkea postaus. Samaistuin niin moneen asiaan mitä tässä oli!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tosi paljon! Tää piristi mun päivää :)

      Poista

Kommentit ovat aina tervetulleita, mutta mieti kaksi kertaa, haluaisitko itse saada samanlaista palautetta. Huomioithan myös sen, että kommentit näkyvät vasta hyväksynnän jälkeen.