30.6.2017

MIKÄ ÄRSYTTÄÄ SNÄPISSÄ? OSA 2

Kirjoitin about kuukausi sitten siitä, mikä mua itseä vähemmän tai enemmän snäpissä ärsyttää. Postaus olikin yllättävän suosittu, ja monet kommentoivat olevansa joistain tai lähes kaikista kohdista samoilla linjoilla. Niimpä päätin sitten väsätä jatko-osan kyseiselle postaukselle! Luonnollisesti valitsin tähän postaukseen eri asioita kuin edelliseen, ofc. Edelleen, jos sulle tulee mieleen jotain, mitä en tässä maininnut, olisi kiva jos kertoisit siitä kommenteissa. Vieläkään tarkoitukseni ei ole ketään haukkua tai aiheuttaa pahaa mieltä, joten ne herneet voit pitää lautasellasi :) siinä teille myös pari kuvaa, jotka eivät liity asiaan mitenkään ;)


 YLIPITKÄT JA TYLSÄT STORYT


Jos tyyppi kertoo jotain oikeasti kiinnostavaa juttua, se on ihan ok. Kuitenkin jos koko storyn katsomiseen menee puoli tuntia aikaa, ja sisältö on luokkaa "mun kahvinkeitin meni rikki" alkaa katsojaa ehkä hiukan ärsyttää. Etenkin, jos se ei rajoitu vaan yhteen kertaan, vaan kyseisen ihmisen story täyttyy usein turhista jorinoista. 


 STREAK-ILMOITUKSET

Hienoa, menet aamulla snäppiin ja huomaat, että sulla ja Pekalla on siellä 500 päivän streak. Näät siinä luvun 500 ja sen perässä on tosi päheet liekit. Siistiä! Mutta älä nyt ihmeessä tee sitä virhettä, että laitat sun storyyn kuvan siitä. Ai miksi? Koska ketään ei kiinnosta! Voi tuntua hienolta, että sulla on 18 streakia ja sun parhaalla kaverilla vaan 17, mutta ei ketään oikeasti tippaakaan kiinnosta sun streakit. Vaikutat vaan ennemmin ylimieliseltä. ULKONÄKÖARVOSTELUT STORYSSA, MP:T IHMISISTÄ

Tää menee aika lailla edellisen kanssa samaan kategoriaan, mutta pakko tästäkin oli oma kohtansa kirjoittaa. Mutta niinkun oikeasti, luulitko, että sun snäppiseuraajia kiinnostaa, mitä mieltä olet henkilön x ulkonäöstä? Etenkin, jos sun seuraajat ei edes tunne ketään henkilöistä? Tässäkään tilanteessa tuskin KETÄÄN kiinnostaa. Mikset voi laittaa niitä ulkonäköarvosteluja yksityisesti kyseiselle henkilölle? Sama koskee mp- snäppejä. Sun mielipide jostain henkilöstä tuskin ketään kiinnostaa. 


JATKUVA TOISTO

On ihan normaalia ja ok, että joskus ei huomaa katsoa, onko snäpeissä jatkuva toisto päällä, mutta ei se siitä yhtään vähemmän ärsyttävää tee. Kuka jaksaa jatkuvasti sen snäpin katsottuaan klikata sitä näyttöä, että se vaihtuu? Mä en ainakaan. Tää on ehkä niin pikkuasia kuin olla ja voi, mutta monet pienet asiat ne tuppaa ärsyttämään. Joten, jos haluat pitää yllä tähän asti hyvin mennyttä päivääni, katso, että snäpeissäsi ei ole jatkuva toisto päällä. :)


EDELLEEN STREAKINMETSÄSTÄJÄT

Tämä kohta tuli esille jo ensimmäisessä postauksessa, mutta en näköjään saa tästä koskaan tarpeekseni. Eniten mua ärsyttää, oikeastaan ennemmin ihmetyttää tyypit, jotka KERJÄÄVÄT streakkeja, sanan varsinaisessa merkityksessä. "Kuka haluu alottaa striikin? Ihan sama kuka" snäpit ovat yksi niistä snäppityypeistä, mitä en tule koskaan ymmärtämään. On hienoa, että sulla on paljon streakeja, mutta ei niitä nyt sentään tarvitse ihan etsimällä alkaa etsiä. Löytyisiköhän tuolta lähimetsästä, kiven alta? Entä mun sängyn alta? Ei, koska mulla on parvisänky :D mutta niinkun oikeasti. Streakit = koko elämä?PELKÄN OMAN NAAMAN ESITTELY

Joo, jokaisella on oikeus snäpätä ja ottaa kuvia siitä mistä haluaa, ihan sama, ei pitäisi kutittaa mun takapuolta. Mutta vähän sama kuin ekassa kohdassa koskien tylsiä ja pitkiä storyja, jos sun snäpit kestää monta, parhaimmillaan monta kymmentä minuuttia, toivoisin niissä olevan muutakin, kuin sun naamaa. Kiva, jos kävit laittamassa volyymiripset, sun kulmat laitettiin kuosiin tai hiukset koki muodonmuutoksen, mutta olisi kiva muutakin sisältöä saada. Itsestään saa toki snäpätä ja ottaa kuvia niin paljon kuin haluaa, mutta rajansa kaikella. INSIDEJUTUT, JOITA KUKAAN MUU EI TAJUA

Joo, se teidän raaka kananmuna-juttu on varmasti tosi hauska, en epäile, mutta oikea paikka sille ei ole snapchat. Miksei? Koska kukaan muu ei tajua sitä. Näin lyhyesti ja ytimekkäästi: jätä sun ja parhaiden kavereidesi insideläpät snäpin ulkopuolelle, koska muilla ei ole luonnollisesti niihin mitään sanottavaa. SAMA SNÄPPI YKSITYISENÄ JA STORYSSA

Tätä itse harrastin ennen, mutta lopetin, koska tämä on todella ärsyttävää myös muiden harrastamana. On todella ärsyttävää, jos ihminen laittaa yksityisenä snäppinä sen, minkä löytää myös halutessaan storysta. Päätä siis, kumpaan paikkaan snäppisi laitat! Tässä tilanteessa kaksi kärpästä yhdellä iskulla ei päde.
KUN EI TIEDÄ, ONKO SNÄPPI TARKOITETTU HENKILÖKOHTAISESTI ITSELLE VAI EI

Tämä on mulle ainakin yksi ärsyttävimmistä asioista snäppäämisessä. Kun tyyppi snäppää jostain, esim. pääsykoetuloksistaan, koiransa sairaudesta, toivottaa hyvää pääsiäistä, tai muuta vastavaa, etkä tiedä, onko snäppi tarkoitettu pelkästään sinulle vai onko se mennyt myös 15 muulle. Ja myös se, pitäisikö siihen vastata vai ei? Jos et vastaa, joltain tulee sanomista, mutta jos päädyt vastaamaan jotain, voi tulla eteen ehkä noloja tai ainakin hieman awkwardeja tilanteita. ALKOHOLI- JA TUPAKKASNÄPIT (ETENKIN ALAIKÄISTEN)

Joo, ehkä suurin osa 15-vuotiaista on maistanut alkoholia, mutta ei sitä snäppiin tarvitse kertoa, kun oot keitolla kavereiden kanssa lauantaiyönä jossain, et edes tiedä missä. Päihteidenkäytöstä snäppäily, sillä elvistely tai muu vastaava ei ole snäpin tarkoitus. Se on mun mielestä tosi tyhmää, varsinkin jos suurin osa seuraajista on alaikäisiä. En itse ainakaan haluaisi antaa nykyajan lapsille ja kouluikäisille sellaista kuvaa, että päihteiden käyttö olisi jotenkin siistiä, ihailtavaa, "kuuluu vaan asiaan"-juttu ja se, että ilman viinaa ja päihteitä ei voi olla kivaa (vaikka nykymaailmassa ihmisille sellainen kuva luodaan). En rupea tässä ketään tuomitsemaan tai pätemään päihteiden haitoista - olen itsekin alkoholia käyttänyt. Kuitenkin, pointti tässä oli nyt se, että alkoholi- ja tupakkasnäpit eivät ole kivoja, eivätkä sopivia nuoremmille seuraajille.


INSTAGRAM-KUVIEN MAINOSTUS

Nykyään näkee paljon snäppi-storyissa ja yksityisissä snäpeissä ilmoituksia uusista instagram-julkaisuista. Asia on kuitenkin yksi huomionhakuisimmista jutuista, mitä snäpissä voi tehdä. Jos ihmisiä kiinnostaa, he kyllä näkevät kuvasi halutessaan ihan itse ilman mitään snäppimainostusta menemällä instagramiin. Miksi siis ilmoittaa uudesta instakuvasta snäpissä? Tämä antaa ihmisestä vaan huomionhakijan kuvan.  
Kommenttia kehiin! 

2 kommenttia:

  1. Osa näistä pitää paikkansa minullakin :)

    http://unelmaani.blogspot.fi

    VastaaPoista
  2. Oi kiva kun on tullut tästä toinen osa. Mulla samat jutut! :)

    VastaaPoista

Kommentit ovat aina tervetulleita, mutta mieti kaksi kertaa, haluaisitko itse saada samanlaista palautetta. Huomioithan myös sen, että kommentit näkyvät vasta hyväksynnän jälkeen.