30.4.2018

MIKÄ ÄRSYTTÄÄ JUURI NYT?


Postauksen kuvat eivät ole omiani, ne löytyvät täältä.


Viime vuonna julkaisemani Mikä ärsyttää snäpissä?-postaukset olivat todella suosittuja, paljon suositumpia kuin osasin etukäteen kuvitella. Pääset lukemaan ne oikeasta sivupalkista. Koska kyseiset postaukset saivat paljon lukukertoja ja ne mitä ilmeisimmin teitä lukijoita kiinnostivat, päätin jatkaa tällä samalla hyvin suomalaisella tyylillä,  eli nyt ajattelin kertoa teille, arvoisat lukijat, mitkä asiat ärsyttävät juuri tällä hetkellä. Tällä kertaa en käsittele vain snapchattiin liittyviä asioita, vaan koskien kaikkea, koko elämää tällä hetkellä.   • Mikä susta tulee isona? Mihin haet opiskelemaan? Onkos sulla jo mielessä mihin sä aiot hakea opiskelemaan ensi keväänä? Mikä ammatti ois sun juttu? Mihinkäs se Roosa on ajatellu hakea opiskelemaan? -utelut

Nyt lukion kakkosen keväällä on ihan ymmärrettävää, että näitä kysellään, koska moni pohtii sitä omaa juttuaan, mitä aineita suunnittelee kirjoittavansa, missä sitä haluaisi tulevaisuudessa työskennellä ja millä ansaita leipänsä ja mikä kaupunki olisi hyvä tulevan opiskelupaikan kannalta, mutta kun itsekään ei yhtään tiedä, mihin suuntaan sitten vuoden päästä lähtee, mikä itseä kiinnostaisi tai ole yhtään perillä tulevaisuudesta, alkaa tulla todella nopeasti korvista ulos kyseisenlaiset utelut. Joo, ymmärrän, että ihmisiä kiinnostaa, tottakai sitä saa myös kysyä, mutta jatkuvat utelut tulevaisuudesta saavat vielä enemmän stressaantuneeksi ja tulevaisuus alkaa ahdistaa, kun ei tiedä yhtään, mikä se oma juttu voisi olla ja kuitenkin pitäisi pikkuhiljaa päättää. Sitä paitsi, miten voin 18-vuotiaana tietää, mitä työtä haluan tehdä vielä 55-vuotiaanakin? Todennäköisesti en samassa ammatissa tule koko elämääni olemaan, joten onko vielä kiire päättää? Mielipide ehtii luultavasti muuttua vielä moneen kertaan.


  • Huonot säät 

Vaikka kevät on jo melko pitkällä ja kesäloma häämöttää, eivät säät ole viimeaikoina olleet hääppöisiä, mitä nyt välillä on aurinko vähän näyttäytynyt ja ollut päivän, pari melko lämpimiäkin säitä, täällä auton mittari näytti yhtenä päivänä +22, eikä aurinko paistanut paljoa silloin. Hyvien säiden jälkeen on sitten ollut taas sitä samaa vanhaa suomalaisille hyvin tuttua vesisadetta, ja lämpötilat pysytelleet parhaimmillaan alle viidessä asteessa, päivälläkin.  Ilmeisesti nyt parin viikon sisään pitäisi alkaa säiden lämmetä, joten eiköhän tämä tästä vielä iloksi muutu!Tiedätkö sen tunteen, kun olisi hirveästi tekemistä, mutta et saa mitään aikaiseksi, ja päiväsi menevät koulussa ja illat sängyllä makoillessa? Well, minä tiedän. Kouluhommia olisi vaikka muille jakaa, tai no todellisuudessa niitä ei edes ole kovin paljon, mutta koska etenkin äidinkielessä tehtävissä edetään todella nopeaa tahtia ja usein jään tehtävissä jälkeen, tehtävät kasaantuvat. Pitäisi imuroida, pestä pyykkiä, vaihtaa lakanat, kiinnittää muutenkin huomiota yleiseen siisteyteen, ulkoilla ja käydä lenkillä, selviytyä niistä koulujutuista ja kaiken tämän lisäksi pitää huolta itsestä. Viimeisin kohta on erityisesti hakusessa. Mutta energiaa ei vaan yksinkertaisesti riitä. Joku saattaa ihmetellä, miten noin "pieni" määrä erilaisia hommia voi muka tuntua niin raskaalta, mutta jokainen tuntee eri tavoin sen, mikä on itselle liikaa. Toivottavasti kevään edetessä saisi jotain aikaan ja jaksaminen lisääntyy.   • Kaukosuhde ja sen myötä yhteisen ajan vähyys
Tästä voisi tehdä hätäisesti johtopäätöksen, että en kestä kaukosuhdetta, en ole tyytyväinen parisuhteeseemme tai  muuta vastaavaa, mutta ei, siinä itsessään ei ole mitään ongelmaa minulle. Rakastan poikaystävääni enemmän kuin ketään koskaan, ja hänen takiansa voin tehdä mitä tahansa. Vaikka hän asuisi Utsjoella ja minä Hangossa, en päästäisi hänestä irti. Vaikka tällä hetkellä välimatkaa ei ole lähellekään noin paljon, silti emme voi olla yhdessä 24/7 tai edes joka päivä. Ymmärrän ja hyväksyn tämän, enkä halua tulla toisen tielle vaan haluan hänenkin antaa elää omaa elämäänsä, mutta silti sitä yhteistä aikaa toivoisi enemmän, toisaalta, kukapa kaukosuhteessa elävä ei toivoisi. Se kuitenkin ärsyttää tai oikeastaan vaan surettaa, että kun olemme yhdessä, aika menee todella nopeasti aina. Viikonloppu tuntuu päivältä, päivä parilta tunnilta. Kuitenkin olen tällä hetkellä erittäin tyytyväinen ja onnellinen suhteessamme, olen ollut viimeiset pari kuukautta onnellisempi kuin koskaan ennen. 


  • Matkakuume
Olen haaveillut ulkomaanmatkasta siitä saakka kun tulimme kotiin Turkista viime syksynä. Itse asiassa jo siellä ollessa olin varma, että haluan sinne jälleen kerran uudestaan, tai edes johonkin muuhun kohteeseen. Se on kuitenkin totuus, että ulkomaille matkustelu ei ole ilmaista, ja minun tuloilla saa säästää aika kauan, että pääsisi lähtemään yhtään Tallinnan- tai Tukholman-risteilyä pidemmälle. Mutta totuus vain on se, että en halua pysyä vain täällä koti-Suomessa, vaan nähdä paikkoja ja kerätä kokemuksia ulkomailta. Uida meressä ja ottaa aurinkoa, ihastella ja valokuvata luontoa, joutua mukavuusalueeni ulkopuolelle ja oppia uutta. Maistella eksoottisia ruokia ja nauttia vapaudesta. Toivottavasti mahdollisimman pian onni suosisi minua ja ulkomaille pääsisin!


 

Energistä viikkoa kaikille! 

Roosa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita, mutta mieti kaksi kertaa, haluaisitko itse saada samanlaista palautetta. Huomioithan myös sen, että kommentit näkyvät vasta hyväksynnän jälkeen.