23.7.2016

Vielä on kesää jäljellä

Heips! Musta ei oo kuulunu pitkään aikaan täällä blogin puolella, koska olin perheen kanssa reissussa Latviassa ja Virossa pari viikkoa sitten, ja on ollut myös kaikenlaista muuta kiirettä ja hälinää, mutta hengissä siis olen ja täällä taas blogin parissa :) baltian reissulta olisi niin paljon kerrottavaa ja myös kuvia, joten siitä on tulossa videota lähiaikoina, ja voin samassa postauksessa kertoa myös enemmän reissusta. Mutta mennäänpäs sitten muihin aiheisiin :D

Enää 19 päivää, ja sitten olisi lomailut lomailtu ja paluu arkeen.. toisaalta olen odottanut lukion alkamista koko kesän, toisaalta en haluaisi yhtään mennä sinne, mutta ei taida olla vaihtoehtoja. Onneksi vain noin kuukausi opiskelua, sitten luultavasti meitsi suuntaa Turkin lämpöön♥ se ei siis ole vielä ihan varmaa, kun tuon Turkin tilanteen takia ei vielä oikein ole varmuutta, uskaltaako sinne mennä, ja mä en tiedä vielä, miten lukiosta saa lomaa, ja annetaanko sitä kovinkaan kevyin perustein varsinkaan nyt heti ykkösen alussa, joten ei ole vielä yhtään varmaa, ollaanko sinne menossa. Toivottavasti mennään, haluan nimittäin oikeasti jonnekkin lämpimään, kun tänä(kään) kesänä Suomen säät ei oo olleet ihan sieltä parhaimmasta päästä, ja ne "hellepäivät" (lämpötila vähän päälle 20 astetta) on kahden käden sormilla laskettavissa. En sitten tiedä onko muualla ollut hyviä säitä, mutta täällä Pohjois-Savossa on kyllä ollut aika surkeita ilmoja koko kesän. Toivottavasti ensi viikon ennuste lämpimistä säistä pitää paikkaansa, on jo vähän ikävä aurinkoa, toisin kuin näitä +15 harmaita ja pimeitä maanantaipäiviä..

Tilasin myös mun ensimmäisen jakson kirjat jo nyt (vaikka kohtahan se koulukin jo alkaa, joten ei missään nimessä oltu liian ajoissa) jamerasta, kun siellä oli 17.7 saakka erikoistarjouksena vuoden vihkot kaupan päälle, kun tilauksen loppusumma on vähintään 150 €. Mullahan toi summa ylittyi ihan reilustikin, kun piti 9 kirjaa hankkia, ja kun tänä vuonna tulee voimaan se uusi OPS ja oppikirjat ja painokset ovat uudistuneet, niin kaikki piti ostaa uutena. Ei kyllä huvittais yhtään maksaa sellaista 30€ /kirja, ja suurinta osaa niistä tarvitsee vaan tässä ekassa jaksossa, ja sitten ne on jo tarpeettomia. Onneksi ne pystyy myymään Jameralle takaisin ja saa myös vähän rahaa (joka meneekin sitten seuraavan jakson kirjahankintoihin...), säästäähän se myös tietysti luontoa, kun kierrättää kirjoja. No, onneksi niitä kirjoja ei tarvitse hommata kuin 5 kertaa vuodessa :)Nyt lomalla mun ruoka- ja unirytmi on kyllä ollut ihan sekaisin, meen nukkumaan yleensä vasta joskus 2-4 aamuyöllä ja saatan nukkua hyvinkin kellon ympäri :D hirvittää jo, mitä sitten tapahtuu kun koulu alkaa.. pitää kyllä mennä nukkumaan suunnilleen samaan aikaan joka päivä, eikä viikonloppunakaan nukkua mihinkään iltapäivä 2 asti.. ja ruokarytmi on myös ihan sekasin, syön ehkä pari kertaa päivässä jotain, ja juominen unohtuu ihan kokonaan.. pelottaa jo milloin joudun oikeasti tiputukseen, se ei nimittäin oo parilla kerralla ollu kaukana, eikä varmaan oo mulla koskaan. Oon aina ollu huono juomaan, mutta jos huomaa joskus kymmeneltä illalla ettei oo koko päivänä juonu mitään, kaikki ei oo ehkä ihan kunnossa.

Harmittaa jo ajatella, että kohta koko kesä on takanapäin, ja vaikka tuntuu että vasta oli talvi, se on koko ajan vaan lähempänä taas. Mutta eihän sitä ikinä tiedä, mitä syksyllä on annettavanaan ;)

Nyt musta tuntuu ehkä ensimmäistä kertaa pariin vuoteen, että en oo ihastunut kehenkään. Tai en voi sanoa että mulla ei olis tunteita paria ihmistä kohtaan, mutta se ei oo niin yksinkertaista. Puhuin keväällä täällä siitä yhdestä tyypistä, johon olin ihan kamalan ihastunut. Olisin varmaan vieläkin, mutta kun en ole kyseistä poikaa nähnyt koko kesänä yhtään missään. En tiedä sitten "leimahtaako" mun tunteet uudelleen sitten syksyllä häntä kohtaan kun koulut alkaa. En tiedä, voinko oikeastaan edes sanoa etten enää ole ihastunut häneen, mutta kun ei ole melkein 2 kuukauteen koko ihmistä nähnyt niin vaikea sanoa. Ja siitä toisesta johon alussa viittasin, en varmaankaan täällä aio puhua mitään, koska se on aika henkilökohtainen asia, ja tuntuu vaan, että haluaisin unohtaa koko asian, enkä puhua siitä kenenkään kanssa. Oikeassa elämässäkään en ole kertonut asiasta kuin ehkä parille ihmiselle, ja muille en edes aio kertoa. Ja haluan muutenkin pitää sen asian poissa päiväjärjestyksestä, joten :)

Mulla on ollut tää nenäkoru kohta 5 viikkoa, enkä vieläkään oo saanut tuota korua vaihdettua :D pitää joskus käydä siellä liikkeellä vaihdattamassa, tai tilata jostain uusi koru/koruja ja vaihtaa itse. Pitää nyt katsoa, miten teen.

Siinä vähän kuvia viime päiviltä, osa otettu tänään, osa aiemmin. Pitää nyt oikeasti ottaa itseäni niskasta kiinni ja yrittää ryhdistäytyä tän blogin suhteen, ja olla aktiivisempi, eikä tätä vanhaa "1-2 postausta per kuukausi" tyyliä enää :D                      Adios4 kommenttia:

 1. Hei kiva blogi ja mahtavaa että meet lukioon! Oon sua vuoden vanhempi ja meen nyt lukion 2. vuosikurssille. Mihin lukioon meet? Lukiossa loman ottaminen on vähän erilaista, mut sekin riippuu lukiosta... Meillä voi olla poissa ilman mitään ihmeellisiä lupia, mut asiasta pitää mun käsittääkseni puhua senhetkisten opejen kanssa, koska jos oot liikaa joltai kurssilta poissa niin lennät ulos siltä kurssilta etkä saa siitä suoritusta. Sallittujen poissaolojen määrä on lukiokohtaista, meillä kuudes poissaolo tarkottaa kurssin keskeytymistä. Mut asia on varmasti neuvoteltavissa, eli tuskin loman takia joudut kaikki kurssit keskeyttämään :)

  thesecondstartoright.blogspot.fi

  VastaaPoista
 2. Kiitti sulle kehuista ja kannustavista sanoista ! :) Suonenjoen lukioon oon menossa, tää on aika pieni paikka (Kuopion lähellä), lukio on ihan samassa ympäristössä kuin yläaste viime vuonna, joten suurta muutosta ei tapahdu. Pitää selvittää heti lukuvuoden alussa, mikä on käytäntö meidän lukiossa poissaolojen suhteen, niin ei tuu sitten (ikäviä) yllätyksiä :D

  VastaaPoista
 3. Moi! Tosi kiva blogi ja tosi kivaa että alotit taas blogin😊

  VastaaPoista

Kommentit ovat aina tervetulleita, mutta mieti kaksi kertaa, haluaisitko itse saada samanlaista palautetta. Huomioithan myös sen, että kommentit näkyvät vasta hyväksynnän jälkeen.