6.9.2016

I'm just a dreamer who dreams of better days

Hejsan kaikille, olen palannut! Viime postauksesta on ihan liian kauan aikaa, melkein kuukausi...ennen koulujen alkua on viimeisin. Olin silloin ihan täpinöissäni, kevätjuhlasta asti odotin lukion alkamista ja näin varmaan kymmenen kertaa unta ensimmäisestä koulupäivästä. Mutta tosiaan, nyt sitä ollaan sitten ihan virallisesti lukiolaisia! :)

Ensimmäinen koulupäivä oli kuitenkin aikalailla erilainen kuin olin kuvitellut, niin huonolla kuin ehkä hyvälläkin tavalla. Ekana päivänä ei ollut vielä hirveästi opiskelua, opettajat vaan kertoi perusjuttuja arvioinnista yms. Tutustumisleikkejä oli onnekseni vain pari (vihaan niitä yli kaiken :D), koska lähes kaikki muutamaa tyyppiä lukuunottamatta oltiin samalta yläasteelta, ja tiedettiin jo ainakin jokaisen nimi. Silti kaikki ei mennyt niin hyvin kuin toivoin.

Heti kun astuin koulun ovista sisään, mut valtasi hirveä ahdistus. Tuntui vaan että kaikki tuijottaa just mua, näytän ihan ääliöltä ja mä en kuulu sinne. Pidättelin itkua koko päivän. Oli ihan painajaista istua luokan keskellä kolmenkymmenen muun joukossa. Tuntui, että kaikki näkee mun läpi ja nauraa mun ajatuksille. Jättäydyin joka välitunti yksin istumaan, en ollut ees tietoinen siitä, mitä muut teki. Keskityin vain siihen, että kukaan ei nää mun kyyneliä tai ripsiväriä poskilla. "Älä välitä. Huomenna menee varmasti paremmin. Ei mulla oo mitään hätää", toistin itselleni koko päivän. Mä tiedän, että mulla ei ollut, eikä ole edelleenkään kaikki hyvin, mutta uskottelin, että kaikki kääntyy vielä parempaan päin. Noilla sanoilla mä sain itseni jaksamaan sen päivän. Kotiovella annoin kyynelten virrata.

Seuraava päivä meni jo paremmin. Ei ahdistanut enää niin paljon, huomasin, että ei se lukion alkaminen ollut sittenkään niin kamalaa, sehän on vaan uusi koulu. Pikkuhiljaa mä aloin tottua ajatukseen, että sinne vanhalle tutulle yläasteelle kemiantunneille näpräämään puhelinta ei oo enää asiaa. Aloin tottua siihen, että koulu ei lopu joka päivä kahdelta vaan useimmiten 15.35, ja oppitunnit kestää 75 minuuttia. Läksyjä tulee vähintäänkin enemmän kuin yläasteella, ehkä jopa tuplana. Opiskeltavaa on paljon. Vapaa-aika on kortilla. Luksusta ei oo enää se, että saa kympin kokeesta, vaan se että koulu loppuukin yllättäen tuntia aikaisemmin, alkaa vasta 9.25 tai se, että ei oo tullut läksyjä kuin 2 aineesta. 

Bloggaus on todella jäänyt kakkoseksi, ikävä kyllä. Niinä päivinä, kun oot kotona vasta neljän jälkeen, veivaat pianokappaleita kyllästymiseen saakka ja teet läksyjä iltakymmeneen asti. on oma hyvinvointi ja jaksaminen todella kovilla, jolloin kyllä blogi jää sivuun. Mutta en oo bloggausta lopettamassa, never, koska tää on just se mun juttu ja se mitä tykkään tehdä. Kirjoittaminen antaa mulle energiaa ja on kivaa vaihtelua arkeen. Lyhyitä ja vähän pidempiäkin taukoja on varmasti edessä, mutta niistä infoan kyllä etukäteen. Kiitos jo tässä vaiheessa kaikille, jotka jaksaa seurailla mun tekemisiä ja lukea mun blogia, ootte ihania! :)

Nyt se on melko varmaa, me lähdetään Turkkiin  2.- 9.10 ❤ ✈ 

Odotan sitä ihan innolla! En oo koskaan käynyt Turkissa, ja äiti on ainakin kovasti kehunut sitä. Tulee kyllä ihan tarpeeseen viikon loma opiskeluista :D vielä kun johonkin lämpimään pääsee näiden kylmien aamujen jälkeen, niin ei kyllä voi muuta kuin hymyillä ja olla kiitollinen. 

KIITOS KAIKILLE BLOGINSA LINKANNEILLE,
toteutan lähiaikoina top 5 blogit- postauksen!

Miten teillä alkoi koulut, ja miten menee? Onko kivaa, kun syksy ja kylmyys on taas täällä, vai olisiko pidempi loma maistunut? :) 
                                    Mukillinen teetä pitää hyvässä opiskeluvireessä ;)

7 kommenttia:

 1. Voi ei, tosi harmi että ekana päivänä jännitti ja ahdisti niin kovasti. Mutta niin kuin itsekin sanoit, se on vain uusi koulu :) ei ole mitään hätää. Aluksi työmäärä voi tuntua kovalta, mutta kannattaa tehdä läksyt yleensä heti samana päivänä kun ne annetaan, niin eivät ehdi kasaantua. Kun tekee läksyt ajatuksen kanssa ja seuraa tunneilla, koeviikkokin on sata kertaa helpompi! Ja ehkä lohtua tuo se, että lukio on todennäköisesti elämäsi rankin koulu - jos jatkat opintojasi yliopistoon, saat keskittyä enemmän omiin tekemisiisi ja luentoja saattaa olla vain yksi päivässä, jos sitäkään. Toki itsenäistä opiskelua on enemmän, mutta kyllä se tuntuu rennomalta opiskella omalla koneella kuin olla koko päivä koululla. Eli kevennystä on luvassa! ;)

  http://turkoosivadelma.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kannustavista sanoista :) varmaankin aiemmilla kiusaamiskokemuksilla ja yksinäisyydellä on oma osuutensa asiaan. Mutta joo, toivotaan että jatkossa menee paremmin!

   Poista
 2. Tsemppiä kouluun:) täällä kans vihataan tutustumis leikkejä!
  https://love-sannar.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 3. Syksyn haluan jo kovastikin ja lomakin olisi saanut jatkua :D Mutta toisaalta tosi mukavaa, kun saa paljon asioita aikaiseksi päivän aikaan ja syntyy sellainen tietty arkirytmi! Ei se lomakaan olisi mukavaa, jos sitä olisi koko ajan.

  ainokainenn.blogspot.fi

  VastaaPoista
 4. Tsemppiä koulunkäyntiin. Ihana postaus ja kauniisti kirjoitettu. :)

  www.tiiaemilia.blogspot.com

  VastaaPoista

Kommentit ovat aina tervetulleita, mutta mieti kaksi kertaa, haluaisitko itse saada samanlaista palautetta. Huomioithan myös sen, että kommentit näkyvät vasta hyväksynnän jälkeen.