7.4.2016

15 tavallista tapaa/asiaa joita en ymmärrä

Tää idea tuli mulle ihan yhtäkkiä, en tiedä mistä, mutta tän ajattelin tehdä. Vaikka aluksi ajattelinkin toisin, noita juttuja oli tosi helppo keksiä ja jouduin jopa karsimaan jo osan pois, koska kukaan tuskin jaksaisi lukea 80 eri juttua, jotka kuitenkin tarkoittaisivat kaikki lähes samaa. En itse ole tainnut koskaan lukea tälläistä postausta kenenkään muun kirjoittamana, joten en tiedä, millainen tästä sitten tuli, mutta aloitetaanhan!


 1. En ymmärrä sitä, miksi opettajat ja muut aikuiset kostuttavat syljellään kirjan sivuja tai koepapereita. Ehkä silloin saa helpommin ja nopeammin sivut käännettyä, mutta kun itse olen koittanut tehdä tätä, se tuntuu lähinnä vaan ällöltä :D olen pitkään miettinyt myös sitä, milloin he ovat tavan oppineet. 
 2. En ymmärrä tupakanpolttoa ja nuuskaamista. En tajua miten se joitain edes kiinnostaa, koska jos itse edes kuvittelisin sätkän tai nuuskamällin huuleeni, alkaa ällöttää. No joo, voin myöntää, että joskus ehkä haluaisin kokeilla tupakkaa ihan mielenkiinnosta (en ole ikinä siis polttanut), mutta en kyllä halua, että musta koskaan tulee tupakoitsijaa. En halua pilata elämääni sellaisella paskalla. Sillä rahalla, mikä menee vuodessa tupakkaan säännöllisesti polttavilla, saisi jotain aika paljon hienompaakin. Eikä tupakointi tai nuuskaaminen tee kenestäkään hienoa tai kovaa tyyppiä. Enkä kyllä haluaisi pussata poikaa, joka haisee ihan röökille. Hyi. 
 3. En ymmärrä ihmisiä, jotka eivät osaa laittaa ruokaa. Mikä siinä on niin vaikeaa? :D en halua siis pilkata tällä ketään tai esittää viisaampaa kuin olen, mutta en vaan tajua. Mun mielestä ihan kuka vaan voi oppia laittamaan ruokaa, jos vaan haluaa. Yleisimmin ne jotka ei ruokaa osaa laittaa, on sellaisia, joita se ei vähempää voisi kiinnostaakaan. Se on siis ihan OK, jos ostaa mieluummin kaupan valmispitsoja ja pikaruokaa. Mutta lähtökohtaisesti jos haluaa ruokaa oppia laittamaan niin kyllä varmasti oppii, se on ihan itsestä kiinni. :)
 4. En ymmärrä sitä, miksi kehitysvammaisia pilkataan. Tiedän henkilöitä, jotka tätä harrastavat. Nimenomaan kyseisten ihmisten kehitysvammaisuuden ja erilaisten tapojen vuoksi. Itse olen ollut melko paljon tekemisissä kyseisenlaisten ihmisten kanssa, ja juuri sen takia en voi ymmärtää tätä. Miksi tätä tapahtuu? Kehitysvammaiset ihmiset eivät itse päätä kösiitä, ovatko vammaisia vaiko eivät. He eivät ehkä kykene kaikkiin arjen askareisiin ja muihin asioihin samalla tavalla kuin me "terveet" ihmiset, mutta ihailen heidän positiivisuuttaan. He eivät valita asioista samalla tavalla kuin me. He iloitsevat pienistä asioista. Ehkä kaikki heistä eivät ymmärrä asioita samalla lailla kuin me, mutta itse ainakin ajattelen, että kehitysvammaisuus ei ole välttämättä huono juttu. He ovat erityisiä, heissä on jotain erityistä.
 5. En ymmärrä toisen ihmisen mielenkiinnonkohteiden haukkumista. Jokainen saa tykätä ihan mistä tykkää. Mun kaverit ja läheiset saa pukeutua ihan miten tykkäävät, kuunnella sitä musiikkia mistä tykkäävät ja katsoa telkkarista ihan niitä ohjelmia mistä tykkäävät. Kaikki ihmiset saavat. Se ei vaikuta mun elämääni millään lailla, jos joku tykkää Isac Elliotista tai Tuulista, pukeutuu aina mustiin vaatteisiin tai katsoo Harry Pottereita tai Salkkareita. Ihan sama. Jokainen tykkää siitä mistä tykkää :-)
 6. En ymmärrä sitä, kun ihmiset yrittävät muuttaa toisiaan. Toista ihmistä ei voi muuttaa. Jokainen voi muuttua vain itse, ja muuttaa vain itseään. Olisi ihanaa, jos eräät henkilöt tajuaisivat tämän. Mä teen asiat niinkuin mä teen, en niinkuin sä haluaisit mun tekevän. Jos se ei oo sulle ok, niin se on sitten sun ongelma.
 7. En ymmärrä uusavuttomia ihmisiä, jotka ovat aina peukalo keskellä kämmentä. Tätä en taida jaksaa edes pahemmin perustella, mutta se vaan on niin helkkarin rasittavaa, jos ei vaan ole yhtään yleissivistystä, ei muista ihan perusasioita tyyliin mikä vuosi nyt on meneillään (nojoo ei nyt ihan) tai ei vaan ymmärrä miten sitä pyykinpesukonetta käytetään. Joopajoo.
 8. En ymmärrä epäsiistejä ihmisiä. Jokainen siis tekee miten tahtoo, mutta joillekin se suihkussa käynti ja puhtaiden vaatteiden vaihto on ihan saakelin vaikeaa. Samoin hienhaju on asia joka vaan on jotain niin ällöä. EI. EI. EI.
 9. En ymmärrä ihmisiä, jotka valittaa kun koulu menee perseelleen, mutta eivät tee asialle mitään. Joo, on ihan tosi hienoa kun sait kokeesta vitosen ja joudut uusimaan, joo, on ihan saakelin siistiä kun sait tunninhäirintämerkin ja jouduit läksyparkkiin. Ihan tosi upeeta että lintsasit liikuntatunnilta kun olit niin kova. Mutta turha sitten vinkua kun tulee paska todistus etkä ysin jälkeen pääse minnekkään opiskelemaan ":-)". Se on siis ihan eri asia, jos ei oikeasti osaa asioita ja sen takia tulee huonoja numeroita, mutta se ei vaan mee mun kalloon jos ei edes yritä panostaa koulunkäyntiin vaan menee vaan sillä asenteella, että "no eipä oikee oo motia nii en jaksa panostaa". 
 10. En ymmärrä ihmisiä, jotka haluavat asioihin muutosta, mutta eivät ole valmiita tekemään mitään. Jos haluaa laihtua, niin eivät ne kilot itsestään tipu. Jos haluaa puhtaamman ihon, niin ei se tule jos se pesuainetuubi seisoo pölyisenä siellä pesuhuoneen kaapissa. Jos haluaa kympin kokeesta, niin ei se yleensä tule vaan laiskottelemalla. Ankara totuus.
 11. En ymmärrä pessimistisyyttä ja jatkuvaa valittamista. Joo, liikunnan tunnilla on kuntotestit joka kevät ja syksy, mutta ei ne muutu sen kivemmiksi valittamalla. Jos ei mene just sillä hetkellä hyvin vaikka harrastuksessa tms, niin se valittaminen tuskin auttaa. Mihin se valittaminen ylipäätään auttaa? 
 12. En ymmärrä ihmisiä, jotka eivät pese hampaitaan. Se on ehkä kuvottavin tunne ikinä, kun puhuu jollekkin ja sen henki haisee. Joo, tiedän, tähän olen varmasti itsekkin joskus syyllistynyt ja varmasti jokainen meistä, mutta mikä siinä hampaiden pesussa on niin kamalan vaikeaa? Se vie helvetti 2 MINUUTTIA aikaa. Ei pitäisi olla liikaa vaadittu. musta itsestä ainakin tuntuu ihan saakelin ällöttävälle, kun on herännyt aamulla ja suussa maistuu ihan kauhealle kuivuneelle syljelle. Hampaiden pesu raikastaa suun ja saa hymyn huulille jo heti aamusta :-)
 13. En ymmärrä ihmisiä, joilla ei vaan koskaan ole mielipidettä mihinkään asiaan. Tiedän itsekin olevani joskus tällainen, varsinkin sellaisten ihmisten seurassa, joita en tunne niin hyvin, enkä uskalla sanoa mitä ajattelen. Mutta lähtökohtaisesti tää on tosi ärsyttävää. On hienoa, että ihmisellä on asioihin jokin muukin mielipide kuin "no en mä tiiä", "ihan sama". Jos ihmisellä on mielipide, se tekee ainakin mun mielestä ihmisestä kiinnostavan.
 14. En ymmärrä ihmisiä, jotka elävät Instagram-kuvien tykkäyksien määrällä. Onko sillä nyt niin helvetisti väliä, onko niitä tykkäyksiä 50 vai 500, vai ei yhtään?  Tarkoittaako se, että ei oo yhtään tykkäystä, sitä, että on ruma? Miten se on niin tärkeää? Mitä se tykkäyksien määrä määrittää? Määrittääkö se sen, miten kaunis, hyvä tai arvokas ihminen on? Ei määritä.
 15. En ymmärrä ihmisiä, jotka pitävät ananaksesta. Ananas on mun mielestä niin lähtemättömän pahaa, että en voi edes kuvitella syöväni sitä. Ala-asteella opettajat tunkivat väkisin sitä mun lautaselle, ja mun oli aina pakko syödä kaikki, mitä laitettiin. En vaan ymmärrä sitä, mikä siitä tekee niin pahanmakuista. En vaan saa sitä alas kurkustani. En ymmärrä miksi.
          

Hyvät viikonloput vaan kaikille, jos sitä ennen ei ehdi tulla uutta postausta! ♥

2 kommenttia:

 1. Tosi kiva postaus! En oo koskaan nähny että kukaan ois tehny tällasta. En myöskään ymmärrä noista mitään paitsi ananaksesta kyllä tykkään hahhaa! :)

  http://nannadal.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 2. Kaikkissa muissa olen samaa mieltä, mutta viisitoista... Ananas on parasta mitä mihinkään voi tunkea! :D Mutta joo, muuten täyttä asiaa!

  only-my-gamble.blogspot.fi

  VastaaPoista

Kommentit ovat aina tervetulleita, mutta mieti kaksi kertaa, haluaisitko itse saada samanlaista palautetta. Huomioithan myös sen, että kommentit näkyvät vasta hyväksynnän jälkeen.