21.8.2017

SILMIÄ AVAAVA KOLIN MATKA

Hyvää maanantaita! Itselläni se ei tosin kovin hyvä ollut, mutta positiivinen näkökulma asioihin auttaa jo paljon. Koulu on lähtenyt ihan hyvin sujumaan, mitään tarkkaa "rytmiä" mulle ei vielä oo muodostunut, mutta tähän asti on mennyt ihan mukavasti eikä tämä ensimmäinen jakso vaikuta ainakaan vielä erityisen rankalta eikä hommia ole ylenmäärin. Ei paniikkia siis!

Ennen koulun alkua käytiin perheen kanssa reissussa Kolilla ja Sotkamossa. En oo käynyt Kolilla ennen, ja kun päätettiin yhtenä päivänä lähteä käymään katselemassa maisemia Ukko-, Akka- ja Paha-Kolilla, tiesin heti, että kamera on saatava matkaan, ja että upeaa kuvasatoa on taas luvassa. Ja kyllä, kuvia tuli tuona yhtenä päivänä otettua yli sata ja nyt esittelen teille mielestäni onnistuneimmat!Kuvitelkaa, mä kävin noiden kallioiden "sisällä"! Oli ihan hitsin pelottavaa, tilaa oli alle metri sivusuunnassa, kalliot oli varmaan lähes kymmenen metriä korkeat ja tuolla oli ihan pilkkopimeää...

Jännää oli, mutta varmaan yksi niistä kokemuksista, joita ei ihan joka päivä tule koettua.

Äskeiset kalliot oli siis nimeltään Pirunkirkko, siis kallioiden sisällä menevä tosi kapea ja vaihteleva reitti. 
Kokemuksena Kolin reissu oli kyllä ihan mieletön. En oo oikeastaan ikinä edes tajunnut, että tuollasia näköaloja ja maisemia voisi täältä koto-Suomesta edes löytää. Mutta niinkuin lähes aina - kamerassa maisemat eivät näytä lähellekään yhtä upeilta kuin livenä. Niin myös tässä tapauksessa. Kokemus todellakin avasi silmät ja herätti miettimään, että voisi useamminkin matkustaa ihan Suomen sisällä, koska helposti jää tällaiset upeudet näkemättä! 

Oon kyllä muutenkin aina viihtynyt luonnossa, vaellellut metsissä lapsesta asti ja oon onnekas siinä mielessä, että mua on lapsesta asti viety ja otettu mukaan luontoon ja siitä on tullut mulle melkein elämäntapa - varmasti kaikilla lapsilla ei tähän ole mahdollisuutta. Oon saanut onkia kaloja mummolassa mielin määrin, uiskennella järvessä tuntikausia ja luonnossa liikkuessani törmännyt myös moniin eläimiin. Mitään en sen suuremmin pelkää, paitsi käärmeitä, koska niitä ei oikeastaan koskaan ole omalle kohdalle sattunut, ne ovat myrkyllisiä enkä ihan tarkkaan tiedä, mitä tehdä, jos käärme tulee vastaan. Katsoin viikonloppuna telkkarista Kummalliset Kammot- ohjelman käärmejakson, ja nyt tuntuu, että se vähän lievensi pelkoani eikä käärmeitä tarvitse pelätä enää niin paljoa. 

Vaikka Turun puukotusten ja muiden lukuisten tapausten jälkeen alkaa miettiä, onko nykyään turvallista asua edes Suomessa, mietipä hetki Syyrian, Afganistanin ja vaikka Afrikan kehitysmaiden tilanteita; on lottovoitto syntyä Suomeen. 

Nauttikaa tekin Suomen kauniista ja puhtaasta luonnosta, vielä kun siihen on mahdollisuus. Kuka ties jonain päivänä tätä mahdollisuutta ei enää ole. Olkaa ylpeitä siitä, että meillä Suomessa saadaan juoda puhdasta vettä suoraan hanasta ja siitä, että meidän ei tarvitse käyttää hengityssuojaimia kulkiessamme ulkona. Suomessa se on itsestäänselvyys, monissa muissa maissa näistä saadaan vain haaveilla. 


1 kommentti:

  1. Oi että! Ihania kuvia! Olis joskus niin hienoa päästä käymään Kolilla tai ylipäätänsä lapissa. Olen kerran ollut lapissa, eskari-ikäisenä Saariselällä, mutta muistan vaan pitkän pulkkamäen ja häät joissa me siellä oltiin :D Tuonlaiset maisemat näyttää niin kauniilta! <3

    VastaaPoista

Kommentit ovat aina tervetulleita, mutta mieti kaksi kertaa, haluaisitko itse saada samanlaista palautetta. Huomioithan myös sen, että kommentit näkyvät vasta hyväksynnän jälkeen.